Varför Ingenjörsdagen?

Ingenjörerna är våra superhjältar! Med innovationer och komplexa lösningar är de en stark bidragande orsak till att utvecklingen går framåt i samhället.

Alltsedan starten 2006 har vi haft som mål att hylla och lyfta yrkeskategorin ingenjörer.

2021 gick den första Ingenjörsdagen av stapeln - ett digitalt event som blev mycket uppskattat av såväl partners som besökare.

Under 2022 växlar vi upp och arrangerar fyra fysiska Ingenjörsdagar i olika delar av landet, som bjuder på inspiration, kunskap och nätverkande. Startskottet går i Stockholm, den 18 maj.

I höst arrangeras Ingenjörsdagen i Malmö, Luleå och Göteborg och vi avslutar med en prisutdelning i Stockholm den 16 november där vi delar ut Stora Ingenjörspriset i sex olika kategorier. Priset går till en ingenjör eller ett ingenjörsteam i varje kategori som genom sitt arbete åstadkommit tydliga resultat som gör stor skillnad för samhället, den egna verksamheten eller individer. Stora Ingenjörspriset delas ut i kategorierna Hållbarhet, Innovation, Inkludering och Ledarskap. I år delar vi också ut två nya priser – till Årets student och Årets förebild.


Ingenjörsdagen

Ingenjörsdagen är en arena för inspiration, lärande och nätverkande, där deltagare från näringsliv, branschorganisationer och den akademiska världen får möjlighet att mötas. 

Varje plats har sitt eget tema och program, samt lokal anknytning. I slutet av året knyter vi ihop säcken med en prisutdelning där vi delar ut Stora Ingenjörspriset. Delta på samtliga dagar eller välj den som passar dig.

18 maj - Stockholm 
21 september - Malmö
25 oktober - Luleå
9 november - Göteborg
16 november- Prisutdelning i Stockholm

Varmt välkommen!